Снимка БулфотоАз с Ралица Агайн не съм се чувал, не съм се

...
Снимка БулфотоАз с Ралица Агайн не съм се чувал, не съм се
Коментари Харесай

Борисов: КФН е избрана от парламента, каква отговорност ние да понесем?

Снимка Булфото

" Аз с Ралица Агайн не съм се чувал, не съм се виждал от години несъмнено. Нито съм я чувал, нито съм я срещал последните години и отчет при мен не е идвал. След като вие заговорихте обществено за изключително съвещание, я извиках да я разпитам ".

Това съобщи премиерът Бойко Борисов от парламентарната естрада по време на изключителното съвещание на Народното събрание поради проблема с банкрутиралото кипърско застрахователно сдружение „ Олимпик “, което визира към 200 хиляди българи, подписа застрахователни контракти. По-рано заместник-председателят на Комисията по финансов контрол (КФН) Ралица Агайн подаде оставка, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Премиерът предложи да се сътвори работна група, която да излезе с решение дали Гаранционният фонд да се намеси в проблема с „ Олимпик ”.

" Нашето място през днешния ден не е тук. КФН е определена от парламента, КФН се регистрира предпарламента, по каква работа ни викате тук ", обърна се Борисов към Корнелия Нинова.

Каква отговорност ние да понесем? Оставката (на Ралица Агайн – бел. ред.) дали ще се одобри или не, това не ни взема решение казуса, добави Борисов.

Преди това министър председателят съобщи, че по никакъв метод не се е месил, само че това, което е изискал от службите е посочило, че има сериозен проблем със застраховките.

„ Има хора с по 300-400 коли, които застраховат в Румъния, Италия, Германия, Македония, Гърция. Логично ли е 42% от злополуките или както ги водят – настъпили застрахователни събития в Румъния, да са на коли с български регистрационни табели “, разяснява Борисов.

„ Не бива тук да излезе, че Българска социалистическа партия желае да помогне на тези 200 хиляди души, а другите партии не желаеме. Това не е по този начин, тъй като би трябвало да забележим с какви пари да го създадем. Второ – в случай че го вършим, какъв казус ще бъде това “, добави още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР